Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Έγκλημα η ποδηλατάδα;

Δικάζουν ποδηλάτη
Πατρινός γιατρός οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, κατηγορούμενος για απείθεια και εξύβριση -δικάζεται αύριο από το μονομελές Πλημμελειοδικείο- γιατί κάνοντας βόλτα με το ποδήλατό του, θέλησε... να παραβιάσει τη λιμενική ζώνη।
Η λιμενικός η οποία του απαγόρευσε την είσοδο «για μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα», επικαλέστηκε σχετικές οδηγίες του κεντρικού λιμενάρχη Πατρών, ενώ ο γιατρός, που είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία, αρνείται την εκδοχή που παρουσίασαν οι λιμενικοί στον εισαγγελέα για να στηρίξουν, όπως είπε, τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως μόνοι μάρτυρες ήταν οι ένστολοι।

Το περιστατικό επαναφέρει στο προσκήνιο το μείζον θέμα της χρήσης από τους πολίτες της λιμενικής ζώνης, η οποία έχει κηρυχθεί απαγορευμένη στο όνομα της ασφάλειας. Καθημερινά εκατοντάδες Πατρινοί, πεζοί ή εποχούμενοι (κυρίως με μοτοσικλέτες και ποδήλατα), προσπαθούν να περάσουν από τη λιμενική ζώνη για να αποφύγουν τον κυκλοφοριακό φόρτο της πόλης, ή για να απολαύσουν την παραλιακή διαδρομή. Τις περισσότερες φορές εμποδίζονται από τους άνδρες της υπηρεσίας του Λιμενικού στις πύλες εισόδου, των οδών Γούναρη και Πέντε Πηγαδιών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου